Recept

Tagliatelle s vepřovými játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39847
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
350 g Játra vepřová
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Tagliatelle
120 ml Víno portské
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 777kJ
24% Sacharidy 87 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 157 mg
60% Bílkoviny 34 g

Tagliatelle s vepřovými játry postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

2

Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.

3

Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.

4

Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.

5

Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept