Tagliatelle s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s vepřovými játry
Tagliatelle s vepřovými játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39847 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
350 g | Játra vepřová |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
120 ml | Víno portské |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 378,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Játra vepřová, Pažitka, Pomerančová kůra, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Tagliatelle, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme. |
4 | Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme. |
5 | Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme teplé.