Marinované vepřové po drávidsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové po drávidsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
8 ks | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 162,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované vepřové po drávidsku postup přípravy receptu:
1 | Dvě cibule rozemeleme s česnekem a kardamomem, přidáme tlučený hřebíček, pepř, skořici a trošku octa. Vše umícháme do pasty. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme a potřeme polovinou připravené pasty. Pokapeme zbytkem octa, zakryjeme, necháme několik hodin marinovat. |
2 | Zbylou cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji a vmícháme do ní zbytek pasty. Vložíme maso i s marinádou, na mírném ohni dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čas přípravy je uveden bez doby, potřebné k marinování masa.