Polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3985 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
155 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže Arborio |
4 ks | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 287,0mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrášek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a celer nakrájíme na plátky, cibuli najemno a asi 5min orestujeme na rozpáleném másle. |
2 | Přilijeme vývar, přidáme hrášek a asi 5min povaříme. Poté přidáme těstovinou rýži a vaříme dalších cca 5min až těstoviny změknou. |
3 | Ochutíme nakrájenou petrželkou, solí a pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Hrášek použijeme mražený