Penne s tuňákem a ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s tuňákem a ementálem
Penne s tuňákem a ementálem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39851 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
350 g | Těstoviny Penne |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 103,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s tuňákem a ementálem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Penne, poté scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Ementál nastrouháme. Tuňáka z konzervy vyklopíme do misky, vidličkou rozmačkáme. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a necháme ho lehce zhnědnout. |
4 | Ve velké míse smícháme Penne s tuňákem (včetně oleje z tuňáka), přelijeme hnědým máslem a servírujeme na připravené talíře. Nakonec posypeme nastrouhaným Ementálem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.