Kuřecí roláda s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda s játry
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39854 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
1,2 kg | Kuře |
120 g | Máslo jihočeské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Žampiony čerstvé |
20 g | Zázvor mletý |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 374,7mg |
Draslík | 803,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda s játry postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme. Maso rozložíme na alobal, pod fólií jemně naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Housku pokrájíme na kostky, zalijeme 1 dl kuřecího vývaru. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme. Žampióny také rozkrájíme na plátky, játra umyjeme, odblaníme, krájíme na větší kousky. |
3 | Do pánve vložíme 100 g másla, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přidáme játra a opékáme, aby se zatáhla. Vlijeme vývar, zalijeme vínem, přisypeme připravené žampióny, ty také chvilku podusíme, osolíme, dopepříme, přidáme zázvor a směs odstavíme. Na jiné pánvi rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce a za stálého míchání připravíme smaženici, kterou vmícháme do směsi v pánvi, přidáme namočené housky. Vše dobře promícháme a rozprostřeme na připravené maso, které pomocí alobalu zavineme do rolády. Do pekáče položíme nerezovou mřížku, na ni roládu, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut. |
4 | Upečenou roládu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout, potom ji rozbalíme, šťávu z alobalu vlijeme do pekáče a roládu nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na talíře a poléváme šťávou. |
Poznámka
Kuřecí roládu servírujeme teplou na vyhřátém talíři, vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborová kaše, smažené hranolky. Ozdobit můžeme nasekanou petrželkou.