Masový pilaf se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový pilaf se sušeným ovocem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39856 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
12 ks | Meruňky sušené |
10 g | Ořechy vlašské |
50 g | Rozinky tmavé |
350 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové maso libové |
200 g | Vepřové maso mleté |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 279,8mg |
Draslík | 887,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Kmín drcený, Mandle, Meruňky sušené, Ořechy vlašské, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový pilaf se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, mandle oloupeme a také nasekáme, ořechy vyloupeme. Cibulku osmahneme na kousku rozpáleného másla do zlatova. Přidáme zázvor, maso, osolíme, po chvíli podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
2 | Maso vyjmeme a ve šťávě udusíme propláchnutou rýži. V jiné nádobě rozehřejeme větší část másla, přidáme lžičku horkého koření a kmín. Vložíme větší část rýže, v mírně vyhřáté troubě dusíme cca 30 minut. |
3 | Zbytek másla rozpustíme a opražíme na něm žloutky, poté je vyjmeme a odložíme stranou. Do téhož másla vložíme mleté maso a orestujeme. Přidáme trochu vody, zbytek horkého koření, sušené ovoce, nasekané ořechy, mandle i bílky a dusíme dalších cca 10 minut. Poté přemístíme směs na rýži z trouby, zakryjeme zbylou rýží, poklademe žloutky, zaprášíme cukrem a v rozpálené troubě zapečeme cca 5 minut. |
4 | Horké koření [39441]: |
5 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.