Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 39857 |
Ingredience
800 g | Brambory |
250 g | Chřest zelený |
4 ks | Cuketa |
300 g | Hovězí plec |
8 ks | Karotka |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Hovězí plec, Karotka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme chřest, očistíme, oloupeme dolní třetiny a stonky. Oloupeme také mrkev a blanšírujeme ji 5 minut, chřest blanšírujeme 10 minut, následně ho potom podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou vaříme ve vodě přibližně 10 minut, necháme zchladit, oloupeme. Cukety omyjeme a podélně krájíme na plátky. Pečicí plech potřeme olejem a maso, okořeněné solí i pepřem na něj rozložíme. Promícháme zeleninu, přidáme ji k masu. Rozmarýnem posypeme zeleninu i maso, okořeníme solí, pepřem. Pokapeme 3 polévkovými lžícemi oleje a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C. Přibližně za 20 minut je maso upečené a zelenina získá zlatohnědé zabarvení. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha poslouží i bílý chléb.