Vepřový cibuláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový cibuláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
10 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 114,9mg |
Draslík | 649,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hřebíček, Jogurt bílý, Kmín drcený, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový cibuláč postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli rozčtvrtíme nebo pokrájíme na kolečka. Česnek utřeme, jogurt rozšleháme. |
2 | Maso a všechny ostatní suroviny kromě másla vložíme do hrnce, důkladně promícháme, zakryjeme a na mírném ohni dusíme. V případě potřeby podlijeme vodou. Když je maso měkké, přidáme máslo, zamícháme a podáváme s plackami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.