Recept

Plněné vykostěné kuře pečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39859
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Brambory
250 g Červená řepa
2 stroužek Česnek
1000 g Kuře
50 g Mrkev kořen
Nádivka
1 ks Cibule
60 g Houby sušené
10 g Kmín celý
110 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
60 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí
10 g Zázvor mletý
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
10% Sacharidy 35 g
95% Tuky 71 g
37% Sodík 737 mg
81% Bílkoviny 46 g

Plněné vykostěné kuře pečené postup přípravy receptu:

1

Sušené houby opláchneme a namočíme na 30 minut do studené vody.

2

Nádivka: v pánvi rozpustíme 100 g másla, na něm do zlatova osmahneme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou housku, namočené houby scedíme a vysypeme je na pánev, chvilku podusíme. Směs stáhneme z ohně, vlijeme mléko, zamícháme a směs z pánve přeložíme do mísy, kam rozklepneme celé vejce, přisypeme zázvor, na malé kostky rozkrájené uzené maso, kmín, sůl, pepř, dobře promícháme.

3

Kuře očistíme, umyjeme a vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Celé potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou. Poté ho položíme do středu pekáče, okolo naskládáme oloupanou, na malé kostky nakrájenou červenou řepu, oloupané a na půlky rozkrojené brambory, loupaný, na kolečka pokrájený česnek, očištěnou a také na kolečka krájenou mrkev, vše polijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Za častého polévání pečeme přibližně 70 minut.

4

Upečené kuře vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a poléváme šťávou.

Poznámka

Plněné kuře servírujeme teplé na vyhřátém talíři, přidáme plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept