Vepřový cibuláč s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový cibuláč s vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39860 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Cibule |
2 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kardamom |
120 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 492,8mg |
Draslík | 827,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kardamom, Ocet vinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový cibuláč s vejci postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme. |
2 | Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme například s plackami.