Recept

Vepřový cibuláč s vejci

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39860
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kg Cibule
2 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kardamom
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso libové
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 295kJ
9% Sacharidy 33 g
76% Tuky 57 g
11% Sodík 219 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vepřový cibuláč s vejci postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme.

2

Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme například s plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept