Recept

Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39862

Ingredience

1 kg Jehněčí kotlety
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
20 g Zázvor celý
Omáčka
1 ks Chilli paprička
250 g Jogurt bílý
30 g Máta
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
1% Sacharidy 4 g
63% Tuky 47 g
18% Sodík 369 mg
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut.

2

Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme.

3

Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku.

Poznámka

Kotlety servírujeme teplé na vyhřátém mělkém talíři se smaženými hranolky a posypané oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept