Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39862 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Jehněčí kotlety |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Jogurt bílý |
30 g | Máta |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,3mg |
Draslík | 606,6mg |
Vláknina | 346,8mg |
Vitamín A | 236,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Zázvor celý, Česnek, Chilli paprička, Máta, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut. |
2 | Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme. |
3 | Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku. |
Poznámka
Kotlety servírujeme teplé na vyhřátém mělkém talíři se smaženými hranolky a posypané oreganem.