Recept

Kynuté koláčky plněné borůvkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39863

Ingredience

0,5 kg Borůvky
Těsto
30 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
0,5 kg Mouka polohrubá
5 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Drobení
150 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 214kJ
22% Sacharidy 81 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 204 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kynuté koláčky plněné borůvkami postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do hrníčku, zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy přesejeme mouku s kypřicím práškem, rozklepneme 2 vejce, vsypeme cukr, přisypeme vanilkový cukr, máslo, vlijeme připravený kvásek a rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které uložíme na teplé místo 30 minut vykynout.

3

Vál posypeme moukou, na něj položíme vykynuté těsto, které válečkem zpracujeme na velký plát, vysoký přibližně 1 cm, z něho skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Ta pokládáme na máslem vymaštěný plech, na střed kolečka položíme borůvky, okráje necháme volné. V hrníčku rozkvedláme celé vejce, potřeme okraje koláčků, posypeme bohatě drobenkou a plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

4

Drobenka: máslo, cukr a mouku dáme do mísy, rukou připravíme drobenku.

5

Do růžova upečené koláčky necháme vychladnout, potom je aranžujeme na vhodné talíře.

Poznámka

Borůvkové koláčky podáváme studené, jsou vhodné jako zákusek například pro milé přátele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept