Recept

Zapečené broskve se sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39865
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Borůvky
500 g Broskve
40 g Cukr vanilka
70 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
50 g Rozinky bílé
1 dl Rum
Sníh
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 31 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zapečené broskve se sněhem postup přípravy receptu:

1

Broskve umyjeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme, každou půlku položíme zvlášť na alobal, potřeme máslem, posypeme 20 g vanilkovým cukrem, zabalíme, naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Upečené vyjmeme z trouby, rozbalíme alobal, který už dále nebudeme používat, broskve naskládáme zpět na plech a každou půlku broskve naplníme.

2

Náplň: rozinky opláchneme v teplé vodě, namočíme do rumu, drobně rozsekané ořechy vložíme do mísy, namočené rozinky scedíme a přidáme, vsypeme vanilkový cukr, dobře promícháme.

3

Sníh: do misky dáme bílky, cukr a šleháme ve vodní lázní tak dlouho,až se vytvoří hustá hmota, do které přikápneme citrónovou šťávu. Na naplněné půlky broskví lžící položíme ještě sníh, plech vrátíme zpátky do horké trouby, zapečeme do zlatova přibližně 10 minut.

4

Upečené broskve porcujeme na dezertní talířky.

Poznámka

Broskve podáváme jako teplý, ale také studený předkrm, ozdobíme mátou nebo i šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept