Zdravý recept

Masový vývar z býčími kostmi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 420 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 400 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39868

Ingredience

50 g Cibule
30 g Cibulka jarní
700 g Hovězí jazyk
200 g Hovězí kližka
200 g Hovězí plec
1 kg Hovězí výřez
12 l Voda pitná
20 g Zázvor celý
65 g Česnek
Koření
40 g Cibulka jarní
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Sůl
Masový vývar z býčími kostmi
300 g Kosti hovězí morkové

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,099 kcal
Kilojoule 4 600kJ
3% Sacharidy 11 g
114% Tuky 85 g
41% Sodík 822 mg
123% Bílkoviny 69 g

Masový vývar z býčími kostmi postup přípravy receptu:

1

Koleno, chrupavku a jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je na 5 hodin do studené vody. Cibuli, česnek, zázvor a jarní cibulku očistíme, posekáme na kousky. Potom očištěné maso vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Následně vodu slijeme. Koleno a chrupavky vaříme přibližně hodinu při vysoké teplotě. Potom oheň zmírníme a vaříme maso dalších 5 hodin, průběžně odstraňujeme z vývaru pěnu a tuk. Poté přidáme do vývaru jazyk, hrudí i kližku, vaříme další hodinu. Potom přidáme do vývaru česnek, cibuli a zázvor, dále vaříme ještě 30 minut na mírnějším ohni. Vařené hovězí a jazyk z vývaru vyjmme, nakrájíme na plátky. Z vývaru odstraníme tuk a vývar ještě krátce povaříme. Polévku servírujeme teplou, nakrájené maso v talířích nebo miskách zalijeme horkým vývarem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept