Recept

Dušené skopové maso v rýži

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39869

Ingredience

1 ks Cibule
4 g Majoránka
40 ml Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
250 g Rýže loupaná
500 g Skopové kotlety
60 g Sádlo vepřové škvařené
9 g Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 522kJ
8% Sacharidy 28 g
30% Tuky 22 g
23% Sodík 453 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dušené skopové maso v rýži postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku posekanou nadrobno, přidáme na kousky nakrájené skopové maso a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Podlijeme vodou, necháme zakryté pozvolna dusit, až je maso skoro měkké, v průběhu dušení občas zamícháme a opět podlijeme vodou.

2

Mezitím na pekáči na oleji osmažíme rýži, zalijeme ji trojnásobkem vody, přidáme skoro hotové maso, zakryjeme a 10 minut mírně povaříme. Potom necháme ve vyhřáté, ale vypnuté troubě ještě 15 minut dojít. Po odkrytí poklice nechme odejít páru, naběračkou tvarujeme ze směsi kopečky na talíř. Ozdobíme snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept