Recept

Jehněčí kýta jako paprikáš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39870
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Jehněčí kýta
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika zelená
4 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
60 g Sádlo vepřové škvařené
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 655 mg
32% Bílkoviny 18 g

Jehněčí kýta jako paprikáš postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vložíme maso na kostky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, necháme pozvolna dusit. Do téměř měkkého masa přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata a dusíme, dokud vše není měkké. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept