Kuřecí rizoto z Dillí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí rizoto z Dillí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39872 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Cibule |
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Garam masala |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kg | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 132,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 649,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Kari koření, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí rizoto z Dillí postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme utřený česnek, cukr, všechno koření, vmícháme jogurt, osolíme a dusíme do měkka. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. |
2 | Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přisypeme propláchnutou rýži, přidáme maso i se šťávou, důkladně promícháme, pokapeme šťávou z citronů, zakryjeme a ve vyhřáté troubě do měkka dusíme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.