Vepřové maso na luštěninách a zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na luštěninách a zelenině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Cizrna |
100 g | Čočka jedlá |
100 g | Dýně |
100 g | Hrách |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Lilek |
150 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Potočnice |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 121,2mg |
Draslík | 860,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Čočka jedlá, Dýně, Kari koření, Kmín drcený, Lilek, Máta, Paprika zelená, Potočnice, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Hrách, Máslo čerstvé, Pórek, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na luštěninách a zelenině postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, osolíme, na části másla udusíme do měkka. Zeleninu pokrájíme nadrobno, smícháme s kořením, luštěninami, máslem a solí. Vložíme do kastrolu, podlejeme, dusíme. |
2 | Když je zelenina měkká, propasírujeme ji přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme maso a zahříváme na mírném ohni, dochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm podáváme s rýží a cibulovým salátem.