Kari z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari z kuřecích jater
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
500 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 449,7mg |
Draslík | 954,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Hřebíček, Játra kuřecí, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, rajčata pokrájíme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek, nadrobno nasekané feferony a zázvor. Promícháme, do směsi vložíme maso. |
2 | Po cca 5 minutách vmícháme jogurt a ostatní koření, poté ještě chvíli restujeme. Následně podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr osolíme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.