Polévka s plněným kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s plněným kuřetem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39877 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
16 g | Cicimek |
4 ks | Kořen hrachoru |
180 g | Lepkavá rýže |
0,3 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
40 g | Ženšen |
1200 g | Kuře |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 616,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 471,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná, Kuře mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cicimek, Lepkavá rýže, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kořen hrachoru, Ženšen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s plněným kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky očištěný mléčný hrachor namáčíme 2 hodiny ve vodě. Po 2 hodinách hrachor v této vodě přivedeme k varu a dalších 40 minut ho vaříme na mírnějším ohni. Po 40 minutách vývar s hrachorem slijeme a vývar odložíme pro další použití. |
2 | Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody a po této době ji necháme na sítku okapat. Česnek, cibulku a cicimek kuchyňsky očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvý ženšen očistíme a odřízneme z něj vrchní část a nasekáme ho na drobné kousky. Kuře očistíme, spodním otvorem vyjmeme z kuřete tuk a propláchneme je pod tekoucí vodou. Okapanou rýži smícháme s nasekaným česnekem, cibulkou, ženšenem a cicimkem. Touto směsí naplníme vnitřek kuřete a překřížením spodních stehen zajistíme, že náplň z kuřete nevypadne. Takto naplněná kuřata vložíme do vroucího vývaru z mléčného hrachoru a vaříme nejprve 20 minut na prudkém ohni. Po 20 minutách oheň zmírníme, a vaříme kuře dalších 50 minut, dokud kuřecí maso nezbělá. Polévku podáváme horkou, ozdobenou cibulkou a dochucenou solí a mletým černým pepřem. |