Recept

Dezert s jogurtovým krémem a hrozny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39879

Ingredience

50 g Cukr krupice
300 g Hroznové víno
470 g Jogurt bílý choceňský smetanový
0,6 dl Voda pitná
25 g Želatina
těsto
1,5 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
170 g Suchar dietní
sníh
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
9% Sacharidy 33 g
33% Tuky 25 g
15% Sodík 298 mg
15% Bílkoviny 9 g

Dezert s jogurtovým krémem a hrozny postup přípravy receptu:

1

Sladké hroznové víno, pokud možno bez peciček, omyjeme a necháme odkapat.

2

Suchary rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem, s 1,5 lžíci medu, potom přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme.

3

Rovnoměrné ji vtlačíme do kulaté formy o průměru 22 - 23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně - ve směru od středu - ho rovnoměrně vytlačujeme až k okrajům. (Pokud by se nám těsto lepilo na prsty, namočíme je v práškovém cukru.)

4

Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 15 minut, pak vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

5

Připravíme si šlehačku: vychlazenou smetanu na šlehání vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny, přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.) Můžeme si ji připravit 3 - 4 hodiny předem.

6

Vyšleháme sníh z bílků elektrickým šlehačem do husté pěny. Přidáme postupně krupicový cukr (1 lžíci) a došleháme.

7

Sníh z bílků by měl být poměrně tuhý, kopečky sněhu musí být pevné, dáváme však pozor, abychom sníh nepřešlehali. Sníh rychle zpracujeme.

8

Želatinu (25 g) vložíme do rendlíku, zalijeme ji 0,6 dl vody a necháme 30 minut nabobtnat. Poté za stálého míchání při mírné teplotě zahříváme ve vodní lázni (60°C) do úplného rozpuštění želatiny. Necháme ji vychladnout a když začne tuhnout (želírovat - přibližně po 10 - 15 minutách), vlijeme ji do nádoby, ve které budeme šlehat. Přimícháme do ní 0,5 dl smetany ke šlehání.

9

Mísu s želatinou a smetanou postavíme do druhé nádoby s ledovou vodou (2 litry), postupně zašleháme jogurt s cukrem a nakonec vmícháme sníh z bílku. Hroznové víno zamícháme do jogurtového krému, který natřeme na upečený korpus, upravíme a koláč odložíme na 30 minut do chladničky.

10

Když je krém ztuhlý, koláč nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept