Recept

Rajčato-lilková fusilli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39881
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
1 ks Česnek
2 ks Lilek
5 polévková lžíce Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 g Sůl
20 g Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
19% Sacharidy 68 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 212 mg
22% Bílkoviny 13 g

Rajčato-lilková fusilli postup přípravy receptu:

1

Z lilků odstraníme slupku, poté je pokrájíme je na kostky o hraně přibližně 1 centimetr. Připravíme pánev, na které rozpálíme polovinu celkového množství oleje. Na rozehřátý olej vložíme prolisovaný stroužek česneku a vsypeme kostičky lilku. Smažíme, dokud není zelenina měkká, potom ji vyjmeme z pánve.

2

Rajčata vložíme do mísy, spaříme je vařící vodou, oloupeme slupky, rozkrojíme a odstraníme jadérka. Nakonec pokrájíme rajčata na kostičky stejné velikosti jako lilky.

3

Na pánvi rozehřejeme zbylou část oleje, vložíme na něj kostičky z rajčat, za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, zasypeme bazalkou.

4

Mezitím, co se zelenina smaží ve větším hrnci, ovedeme osolenou vodu do varu a uvaříme těstoviny Fusilli podle návodu. Poté z nich slijeme vodu, lehce je smícháme s lilky a rajčaty. Nakonec zasypeme strouhaným Parmezánem, opepříme a ještě znovu promícháme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept