Jednoduchý recept

Vařený květák se sójovými kostkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39882
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Květák
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 kostka Sójové kostky
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
5% Sacharidy 18 g
12% Tuky 9 g
51% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Vařený květák se sójovými kostkami postup přípravy receptu:

1

Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a pokud se všechen vsákne, dolijeme tolik, aby maso bylo pod hladinou. Necháme do druhého dne odležet.

2

V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, sójové kostky i s tekutinou a vše dusíme 15-20 minut.

3

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky a přidáme k měkkému sójovému masu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a zamícháme. Pokrm podle chuti osolíme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

4

Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept