Vařený květák se sójovými kostkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený květák se sójovými kostkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39882 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Květák |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 kostka | Sójové kostky |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 990,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sójové kostky, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený květák se sójovými kostkami postup přípravy receptu:
1 | Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a pokud se všechen vsákne, dolijeme tolik, aby maso bylo pod hladinou. Necháme do druhého dne odležet. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, sójové kostky i s tekutinou a vše dusíme 15-20 minut. |
3 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky a přidáme k měkkému sójovému masu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a zamícháme. Pokrm podle chuti osolíme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |