Recept

Zapečený krupicový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39883
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
250 g Kompot ananasový
80 g Krupice dětská
0,6 l Mléko plnotučné
1 dl Sirup Monin - jahodový
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
21% Sacharidy 75 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 41 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zapečený krupicový nákyp postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku.

2

Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice.

3

Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat.

4

Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut.

5

Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře.

Poznámka

Nákyp podáváme teplý, ale chutná dobře i studený. Na talíři ho polijeme hustým sirupem a vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept