Recept

Plněná rajčata po římsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39885

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
20 g Bazalka
1 g Cukr krupice
5 polévková lžíce Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
200 g Rýže dlouhozrnná
1 g Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 054kJ
9% Sacharidy 32 g
12% Tuky 9 g
59% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Plněná rajčata po římsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme si rajčata, ze kterých opatrně odřízneme vrchní část. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, aniž bychom poškodili slupku. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Z konzervovaných filet ančoviček slijeme přebytečný olej, nakrájíme je na drobné kousky. Do uvařené rýže přidáme kousky ančoviček, dužiny z rajčat, dva prolisované stroužky česneku, zakapeme olejem a posypeme nahrubo rozsekanou bazalkou. Osolíme, opepříme, případně i podle chuti lehce osladíme, promícháme.

2

Hotovou rýžovou směsí plníme vydlabaná rajčata, naplněná přiklopíme vrchní částí. Naskládáme do zapékací misky. Troubu zahřejeme na 190 °C a pečeme v ní rajčata přibližně 15 minut. Lehce podléváme.

Poznámka

Podáváme buď horká nebo vychladlá na pokojovou teplotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept