Zapečený květák s krůtími nudličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený květák s krůtími nudličkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
800 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 385,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 806,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený květák s krůtími nudličkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na nudličky. |
2 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozebereme na růžičky. |
3 | Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme krůtí nudličky a květák. Vše zalijeme těstíčkem umíchaným z mléka, vajec, soli a hladké mouky. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový nebo ovocný salát. |