Florentýnky z ovesných vloček a mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Florentýnky z ovesných vloček a mrkve
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39889 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Ovesné vločky |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Florentýnky z ovesných vloček a mrkve postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na oleji opražíme ovesné vločky dokřupava. |
2 | Po vychladnutí vločky smícháme s vejci, cukrem, hladkou moukou, práškem do pečiva a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkví. Vše dobře prohněteme. |
3 | Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Florentýnky můžeme podávat teplé i studené. |