Mrkvový nákyp s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový nákyp s tvarohem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39893 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 g | Mrkev kořen |
70 g | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový nákyp s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí. |
2 | Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. |
4 | Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut. |
5 | Podáváme s kopečkem zakysané smetany. |
Poznámka
1 lžíci másla použijeme na vymazání zapékací mísy.