Jednoduchý recept

Mrkvový nákyp s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39893
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

70 g Cukr moučkový
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
750 g Mrkev kořen
70 g Pšeničná krupice
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
12% Sacharidy 43 g
501% Tuky 376 g
9% Sodík 188 mg
46% Bílkoviny 26 g

Mrkvový nákyp s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí.

2

Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve.

3

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem.

4

Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut.

5

Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Poznámka

1 lžíci másla použijeme na vymazání zapékací mísy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept