Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39898 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
42 g | Česnek |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
100 g | Pórek |
400 g | Telecí hruď |
4 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
20 g | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
200 g | Fazole mungo |
100 g | Hasivka orličí |
100 g | Kolokázie |
6,5 ml | Olej sezamový |
3 ml | Olej stolní |
18 ml | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
28 g | Pórek |
2 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 635,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 269,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Telecí hruď, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Olej sezamový, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Pórek, Fazole mungo, Kolokázie, Omáčka sojová světlá, Paprika mletá pálivá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hasivka orličí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky postup přípravy receptu:
1 | Oddenky hasivky orličí a stonky kolokázie opláchneme a necháme máčet ve studené vodě. Hovězí maso namočíme na hodinu do vody, aby z něj vyšla všechna krev. Poté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme na mírném ohni přibližně hodinu. Než se maso uvaří, připravíme kořenicí zeleninu do polévky: česnek, pór a jarní cibulku oloupeme, česnek utřeme, cibulku nasekáme na jemno a očištěný pór rozsekáme na kolečka. Po hodině přidáme do vývaru utřený česnek, pórek a vývar, poté vaříme dalších 30 minut. Následně vývar odstavíme z ohně, necháme ho chvilku zchladit a přecedíme přes utěrku. Stonky kolokázie natrháme na malé kousky, oddenky hasivky orličí nakrájíme na nudličky přibližně 7 cm dlouhé. Z fazolových výhonků odkrájíme spodky a propláchneme je pod tekoucí vodou, jemně je prosolíme. Ingredience kořenicí omáčky a marinády smícháme. Hovězí maso nakrájíme na 6 cm dlouhé nudličky (po vláknu) a nudličky masa obalíme v kořenicí omáčče. Dvě minuty necháme spařit výhonky fazolí, po dobu jedné minuty dáme spařit pórek. Poté smícháme máčené kousky hasivky orličí, stonky kolokázie a výhonky fazolí s nasekanou cibulí i kořenicí marinádou. Vývar vlijme do hrnce, přivedeme k varu a na mírnějším ohni vaříme 40 minut. Uvařený vývar dochutíme solí, krátce povaříme a horký podáváme. |
2 | Paprikový olej: paprikový olej připravíme tak, že v rendlíku s rozehřátým stolním olejem rozmícháme lžíci mleté papriky a půl lžičky utřeného česneku, poté oheň vypneme a směs ještě 2 minuty mícháme. Nakonec ji přecedíme přes jemné sítko. |
Poznámka
Lepšho zbarvení polévky docílíme, když pórek přidáme až později.