Recept

Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39898
Kategorie: Polévky

Ingredience

42 g Česnek
1 polévková lžíce Koření pěti vůní
100 g Pórek
400 g Telecí hruď
4 l Voda pitná
Omáčka
20 g Česnek
100 g Cibulka jarní
200 g Fazole mungo
100 g Hasivka orličí
100 g Kolokázie
6,5 ml Olej sezamový
3 ml Olej stolní
18 ml Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
28 g Pórek
2 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
27% Sodík 538 mg
39% Bílkoviny 22 g

Sytá hovězí polévka s pórkem a fazolovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Oddenky hasivky orličí a stonky kolokázie opláchneme a necháme máčet ve studené vodě. Hovězí maso namočíme na hodinu do vody, aby z něj vyšla všechna krev. Poté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme na mírném ohni přibližně hodinu. Než se maso uvaří, připravíme kořenicí zeleninu do polévky: česnek, pór a jarní cibulku oloupeme, česnek utřeme, cibulku nasekáme na jemno a očištěný pór rozsekáme na kolečka. Po hodině přidáme do vývaru utřený česnek, pórek a vývar, poté vaříme dalších 30 minut. Následně vývar odstavíme z ohně, necháme ho chvilku zchladit a přecedíme přes utěrku. Stonky kolokázie natrháme na malé kousky, oddenky hasivky orličí nakrájíme na nudličky přibližně 7 cm dlouhé. Z fazolových výhonků odkrájíme spodky a propláchneme je pod tekoucí vodou, jemně je prosolíme. Ingredience kořenicí omáčky a marinády smícháme. Hovězí maso nakrájíme na 6 cm dlouhé nudličky (po vláknu) a nudličky masa obalíme v kořenicí omáčče. Dvě minuty necháme spařit výhonky fazolí, po dobu jedné minuty dáme spařit pórek. Poté smícháme máčené kousky hasivky orličí, stonky kolokázie a výhonky fazolí s nasekanou cibulí i kořenicí marinádou. Vývar vlijme do hrnce, přivedeme k varu a na mírnějším ohni vaříme 40 minut. Uvařený vývar dochutíme solí, krátce povaříme a horký podáváme.

2

Paprikový olej: paprikový olej připravíme tak, že v rendlíku s rozehřátým stolním olejem rozmícháme lžíci mleté papriky a půl lžičky utřeného česneku, poté oheň vypneme a směs ještě 2 minuty mícháme. Nakonec ji přecedíme přes jemné sítko.

Poznámka

Lepšho zbarvení polévky docílíme, když pórek přidáme až později.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept