Jednoduchý recept

Rizoto z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rizoto z vepřového masa 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 399
Kategorie: Rizota

Ingredience

300 g Cibule
300 g Lečo sterilované
1 g Pepř černý mletý
800 g Rýže loupaná
25 g Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
120 g Tuk
750 g Vepřový ořez
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
20% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g
Rizoto z vepřového masa
  • Rizoto z vepřového masa
  • 1
  • Rizoto z vepřového masa
  • 2
  • Rizoto z vepřového masa
  • 3
  • Vložit obrázek

Rizoto z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.

3

Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.

4

Nakonec rizoto lehce promícháme.

5

Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rizoto z vepřového masa
Klasické rizoto z jídelen a meníčkových restaurací. Doma dělávám taky s lečem a tohle rizoto nám chutná. Může se připravit i tak, že se zvlášť dusí maso, zvlášť se připraví rýže a pak se vše smíchá dohromady a nechá chvíli v teple tzv. odležet. Rýži používám parboiled.
 
Blaha
Uživatel uvařil tento recept
Bod 1 a 2 OK, já však místo leča používám zmrazenou polevkovou směs (zelenina), kterou samoastatně podusím na másle a ve finále vše smíchám v míse (tj. maso, zel. směs a rýži). Velmi se mi líbí nápad s tvarováním v šálku.
 
Aleisa
Rizoto z vepřového masa
Na tvarování používám nerezové tvořítko - kruh. Dostanou koupit o různém průměru. Je to lepší než hrníček. Má to tu výhodu, že se potravina dá shora umačkat a pak se kruh lehce a pomalu vytáhne nahoru. Podávám tak i např. vařené mačkané brambory apd. A jinak do leča si každý přidává, na co je zvyklý a co má rád smile Já právě to lečo, nebo v sezóně čerstvé papriky a rajčata. A jestli bych použila polévkovou směs zeleniny, tak bych přidala i konzervovaná drcená rajčata..smile
 
Aleisa
Rizoto z vepřového masa
Překlepla jsem se, do rizota si každý přidává, na co je zvyklý a má rád.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept