Zapečené bolognese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené bolognese
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3990 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Majoránka |
250 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Podravka |
1 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 182,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Rajčata, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Podravka, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené bolognese postup přípravy receptu:
1 | Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme. |
2 | Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky. |
3 | Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu. |
4 | Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem. |
5 | Pečeme 25 minut. |