Recept

Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39900
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

170 g Bulgur
1 ks Česnek
1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
20 g Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
20 g Máta
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 165kJ
13% Sacharidy 45 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 153 mg
20% Bílkoviny 11 g

Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh postup přípravy receptu:

1

Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.

2

Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.

Poznámka

Salát tabbouleh se jí hlavně na Středním východě, hodí se i jako příloha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept