Recept

Celerovo-bylinková remuláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39901
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 484kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 241 mg
9% Bílkoviny 5 g

Celerovo-bylinková remuláda postup přípravy receptu:

1

V menším kastrolu v osolené vodě uvaříme dvě vejce natvrdo - přibližně 10 minut. Potom odstavíme z plotny, rychle vychladíme pod proudem tekoucí studené vody, oloupeme skořápku a nadrobno pokrájíme.

2

Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, vložíme do větší mísy. Vmícháme do něj pokrájená vejce.

3

V menší misce promícháme olivový olej se sezamovým, přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Vyrobeným dresinkem přelijeme celer, smíchaný s vejci.

4

Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme.

Poznámka

Kombinaci chuti celeru a sezamového oleje ještě podtrhne citronová šťáva s čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept