Recept

Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39905
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

15 g Česnek
1000 g Kuře
20 g Pórek
1 g Sůl
2 l Voda pitná
5 g Zázvor mletý
Nálev
80 g Hovězí maso mleté
100 g Sezam - semena
6 g Sůl
20 g Sýr sójový - Tofu
1 ks Vejce slepičí
1,2 l Vývar drůbeží
Omáčka
2,8 g Česnek
15 g Houby Shitake sušené
100 g Okurka salátová
2 ml Olej sezamový
2 ml Omáčka sojová světlá
3,5 g Oříšky piniové
20 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý celý
4,5 g Pórek
24 g Škrob jemný kukuřičný gustin
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 268kJ
3% Sacharidy 11 g
55% Tuky 41 g
95% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do studené vody, po namočení ho necháme okapat 15 minut na sítku. Houby shiitake namočíme na 1 hodinu do studené vody, potom je necháme krátce okapat. Pomocí utěrky odstraníme z mletého masa krev. Sýr Tofu rozmačkáme, ochutíme kořenící omáčkou, vmíchámím do mletého masa získáme směs, ze které vytvoříme knedlíčky do polévky. Salátovou okurku očistíme tak, že ji třeme solí. Papriku zbavíme jádřince a propláchneme ji pod tekoucí vodou. Papriku, houby shiitake a okurku nakrájíme na stejně velké kousky - 1,5 x 3 cm. Kousky okurky na 10 minut prosolíme, po této době okurkové plátky promneme v utěrce, abychom je vysušili. Z piniových oříšků odstraníme vršky a promneme je v utěrce. Vejce rozklepneme do rozehřátého oleje na pánvi a necháme je ztuhnout vcelku. Následně je nakrájíme na stejně velké plátky, jako jsme pokrájeli zeleninu.

2

Kuře v hrnci s vodou přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Potom přidáme kolečka pórku, stroužky česneku a zázvor, s kořením vaříme kuře dalších 20 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, vykostíme a nakrájíme na malé kousky.

3

Vychlazený vývar zcedíme přes utěrku. Okapaný sezam restujeme 15 minut na oleji, potom ho rozmixujeme se 400 ml masového vývaru potom tekutinu scedíme. Do vývaru rozmícháme zbytek masového vývaru, směs ochutíme solí. Do rozšlehaného vejce vmícháme mouku, ve vzniklém těstíčku obalíme masové knedlíčky. Za stáleho promíchávání je orestujeme na pánvi. Kousky okurkek, hub a papriky obalíme ve škrobu a potom na 20 sekund namočíme do horké vody. Následně je prpláchneme ve studené vodě. Nakrájené kuřecí maso rozdělíme do misek nebo do talířů, naaranžujeme k nim kousky okurky, hub a papriky, vše zalijeme vývarem. Na závěr porce posypeme připravenými piniovými oříšky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept