Čokoládová bábovka k snídani - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová bábovka k snídani
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39906 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vejce slepičí |
10 g | Kakao - prášek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 192,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová šťáva, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Kakao - prášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová bábovka k snídani postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s 20 g cukru do pěny. Zbylý cukr 60 g vysypeme do jiné misky, přidáme bílky a vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, sníh smícháme spolu s vyšlehanými žloutky, do spojené hmoty přesijeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový cukr, kakao, pudinkový prášek, vše zlehka promícháme, čokoládu nakrájíme na malé kostky a vmícháme do směsi. |
2 | Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme 20 g krupicového cukru a připravené těsto vylijeme do formy, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. |
3 | Upečenou bábovku vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Bábovku servírujeme studenou pro hosty, ale je také vhodná k rodinné snídani.