Jednoduchý recept

Dvojbarevné řezy

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39911

Ingredience

20 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
300 g Cukr moučkový
20 g Kakao
15 g Kypřicí prášek do pečiva
80 g Marmeláda malinová
500 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
15 g Tuk
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 349kJ
20% Sacharidy 71 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 55 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dvojbarevné řezy postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vložíme do mísy, přilijeme olej, přisypeme cukr a důkladně vyšleháme. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu, opatrně vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, rozdělíme na dvě půlky a do jedné zapracujeme kakaový prášek.

2

Plech vymažeme tukem, rozprostřeme po celé ploše světlejší těsto, pomažeme silnou vrstvou marmelády, zakryjeme tmavým těstem, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychadnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept