Dvojbarevné řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvojbarevné řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39911 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
300 g | Cukr moučkový |
20 g | Kakao |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Marmeláda malinová |
15 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Olej rostlinný |
15 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 150,4mg |
Draslík | 205,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvojbarevné řezy postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vložíme do mísy, přilijeme olej, přisypeme cukr a důkladně vyšleháme. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu, opatrně vmícháme sníh z bílků a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, rozdělíme na dvě půlky a do jedné zapracujeme kakaový prášek. |
2 | Plech vymažeme tukem, rozprostřeme po celé ploše světlejší těsto, pomažeme silnou vrstvou marmelády, zakryjeme tmavým těstem, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychadnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. |