Jednoduchý recept

Srnčí řezy

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39912

Ingredience

100 g Houby čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
10 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
200 g Rýže loupaná
3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kg Srnčí kotlety
9 g Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
7% Sacharidy 26 g
18% Tuky 14 g
27% Sodík 532 mg
55% Bílkoviny 31 g

Srnčí řezy postup přípravy receptu:

1

Srnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem, nasolíme, opeříme a necháme asi 2 hodiny uležet v chladnu.

2

Uleželé maso vložíme na rozpálený olej a opečeme ze všech stran, přidáme máslo a dále opékáme na mírnějším ohni, často obracíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple.

3

Do výpeku nakrájíme houby, petrželovou nať a podusíme. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a dál dusíme.

4

Rýži uvaříme podle návodu a pomocí pomaštěné naběračky tvoříme na talíři kopečky. K masu vlijeme smetanu s moukou, chvíli povaříme do zhoustnutí a podáváme k rýži na talíři.

5

Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

2 hodiny na odležení masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept