Jednoduchý recept

Lilky dušené na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39913
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 090kJ
6% Sacharidy 21 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 253 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lilky dušené na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou.

2

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

3

V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka.

4

Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme.

5

Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept