Jednoduchý recept

Tokáň z divočáka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39917

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Kančí maso
4 g Majoránka
20 ml Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
60 g Slanina vepřová
8 g Sůl
3 dl Víno červené
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
2% Sacharidy 7 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 605 mg
42% Bílkoviny 23 g

Tokáň z divočáka postup přípravy receptu:

1

Maso z divočáka nakrájíme na slabé nudličky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do chladna uležet na 2 hodiny.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme protlak, majoránku a chvíli smažíme. Přidáme maso, podlijeme lehce vodou a necháme pozvolna dusit. V průběhu občas mícháme a podléváme vínem. Když je maso skoro měkké, necháme šťávu vysmahnout, aby nebyla příliš řídká. Dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Poznámka

2 hodiny na uležení masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept