Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39919 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 131,8mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 783,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,1mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené paprikové lusky v sýrovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Paprikové lusky spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a papriky osolíme. Obalíme je postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. |
2 | Obalené papriky smažíme v dostatečném množství oleje na pánvi po obou stranách dozlatova. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |