Jednoduchý recept

Vánoční ořechová srdíčka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39920

Ingredience

120 g Cukr moučkový
20 g Droždí
100 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy lískové
15 g Tuk
Poleva
30 g Máslo čerstvé
20 g Ořechy lískové
60 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
20% Sacharidy 71 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 125 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vánoční ořechová srdíčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept