Dezert s čokoládovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert s čokoládovým krémem
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39923 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Oplatky tradiční oříškočokoládové |
krém | |
200 g | Čokoláda na vaření |
170 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
7,2 dl | Mléko plnotučné |
40 g | Puding vanilková příchuť |
1,2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
šlehačka | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
na ozdobu | |
4 polévková lžíce | Čokoláda mléčná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 276,3mg |
Draslík | 19,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 649,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Oplatky tradiční oříškočokoládové, Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Puding vanilková příchuť, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka), Čokoláda mléčná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Čokoládové oplatky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a 1 lžící cukru. Pak přimícháme lžíci mouky a směs dobře promícháme. |
2 | Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, omočíme je v práškovém cukru) |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 15 minut. |
4 | V misce vyšleháme žloutky. V rendlíku smícháme vanilkový puding, 170 g cukru krupice a 2 špetky soli. Směs dobře promícháme a pomalu za stálého míchání vaříme 1 minutu. Polovinu směsi zašleháme ke žloutkům a pak žloutky vrátíme zpět do rendlíku. Vše za stálého šlehání vaříme 1 minutu, pak odstavíme z plotny. Vmícháme nalámanou čokoládu na vaření, vanilkový cukr, 2 lžíce másla a mícháme do doby, až se čokoláda rozpustí. Krém zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit (3 hodiny). |
5 | Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme el. metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme. |
6 | Na upečený koláč dáme krém, uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nahrubo nastrouhanou mléčnou čokoládou, rozkrájíme a podáváme. |