Jednoduchý recept

Rajčata zapečená s mletým masem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39927
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Brambory vařené
3 stroužek Česnek
60 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kg Rajčata
15 g Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
700 g Vepřové maso mleté
100 g Žemle tuková
100 ml Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 483kJ
11% Sacharidy 40 g
47% Tuky 35 g
64% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Rajčata zapečená s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.

3

Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept