Zapečený krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený krém
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39929 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 382,8mg |
Draslík | 112,3mg |
Vláknina | 6,5mg |
Vitamín A | 282,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený krém postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr, vysypeme vanilkový cukr a za stálého míchání necháme projít varem. Stáhneme z plotny a necháme na chladném místě vychladnout. Žloutky dáme do misky, vylijeme likér, spolu rozšleháme, vylijeme do připravené hmoty, promícháme a vylijeme do zapékací mísy, kterou položíme do pekáče s vodou, aby byla mísa do půlky ponořená ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 60 minut. Zapečené vyndáme z trouby, necháme v lednici vychladnout. |
2 | Z bílku vyšleháme tuhý sníh, dáme na každou porci, sníh ještě posypeme hnědým cukrem, pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, vrátíme do trouby a dále zapékáme tak dlouho, než se roztopí cukr. |
Poznámka
Zapékaný krém servírujeme teplý, ozdobený voňavou mátou.