Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39929
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr krupice
200 g Cukr třtinový
40 g Cukr vanilka
1 dl Likér mandlový - Amaretto
1 l Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 908kJ
15% Sacharidy 54 g
64% Tuky 48 g
4% Sodík 88 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zapečený krém postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vylijeme smetanu, přidáme cukr, vysypeme vanilkový cukr a za stálého míchání necháme projít varem. Stáhneme z plotny a necháme na chladném místě vychladnout. Žloutky dáme do misky, vylijeme likér, spolu rozšleháme, vylijeme do připravené hmoty, promícháme a vylijeme do zapékací mísy, kterou položíme do pekáče s vodou, aby byla mísa do půlky ponořená ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 60 minut. Zapečené vyndáme z trouby, necháme v lednici vychladnout.

2

Z bílku vyšleháme tuhý sníh, dáme na každou porci, sníh ještě posypeme hnědým cukrem, pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, vrátíme do trouby a dále zapékáme tak dlouho, než se roztopí cukr.

Poznámka

Zapékaný krém servírujeme teplý, ozdobený voňavou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept