Nové zelí s bůčkem po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nové zelí s bůčkem po čínsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3993 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Vepřový bok uzený |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 39,2mg |
Draslík | 326,2mg |
Vláknina | 183,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Solamyl, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nové zelí s bůčkem po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme zelí na nudličky a necháme stát. |
2 | Nakrájíme na nudličky maso, česnek na plátky, přidáme k masu, osolíme, zakápneme vodou - 2 lžíce a 2 hodiny necháme uležet. |
3 | Zelí zalijeme vařící vodou a necháme stát. |
4 | Poté zelí scedíme a maso osmahneme, až se vyškvaří sádlo. |
5 | Přidáme solamyl, scezené zelí a 10 minut necháme dusit pod poklicí. |
6 | Dochutíme sójovou omáčkou a podáváme. |